Het Lac du Der ligt op korte rij-afstand van onze Chambres d'Hôtes en zorgt in ieder seizoen voor nieuwe activiteiten. Het hele jaar door kun je er heerlijk wandelen en fietsen. Op warme zomerdagen bieden de zwemstranden en diverse mogelijkheden tot watersport voor de nodige verkoeling en in het najaar zorgen de kraanvogels voor een onvergetelijk schouwspel. 

  De Côte des Bar is sinds 1927 een appellation controlée. De vele, veelal kleinere, champagnehuizen zijn te ontdekken via een meer dan 200 km lange Route Touristique du Champagne. Ontdek de pittoreske dorpen gelegen tussen de wijngaarden en stop bij één van de vele producenten om champagne te proeven en een voorraadje mee terug te nemen naar huis. 

  Lac Du Der

  Côte des Bar

  Kastelen en Tuinen

  In de nabije omgeving van Les Hirondelles liggen een aantal kastelen en tuinen te wachten op uw bezoek. In Joinville ligt o.a. kasteel Le Grand Jardin met zijn renaissancetuinen of bezoek het kasteel van Cirey-sur-Blaise waar beroemd schrijver Voltaire van 1734 tot 1749 verbleef.  Zeker mag een bezoek aan de tuinen van Mon Moulin in Thonnance-lès-Joinville niet ontbreken. Deze tuin staat in de franse tuinen top 10 en biedt talloze thematuinen.

  Pretpark Nigloland

  Op 30 minuten van "Les Hirondelles" ligt pretpark Nigloland. Met 39 attracties en shows plezier gegarandeerd voor jong en oud.

   

  www.nigloland.fr 

   

   

  In de Haute Marne is het heerlijk wandelen en fietsen. Wandel door bossen en valleien, ontdekt ruisende beekjes en pittoreske dorpen in alle rust en stilte. We hebben diverse wandelroutes voor jullie klaar liggen.


  Voor de rustige fietser zijn er de omgebouwde spoorlijnen om op het gemak onder andere het Lac du Der te ontdekken of zoek de uitdaging van het heuvellandschap op met af en toe een pittige klim.  

  Wandelen en fietsen