Creatieve workshops

In 2019 bieden wij een viertal workshops aan:

  • Tekenen
  • Schilderen
  • Boetseren in klei
  • Boetseren in was, om in brons te laten gieten

De workshops worden gegeven in de werkplaats van Marjolijn Janzen in Sauvage-Magny. Dichtbij het dorp Dommartin-le-Saint Père. Marjolijn Janzen, inmiddels jarenlange ervaring in het verzorgen van creatieve workshops. Workshops en cursussen voor beginner en gevorderde in tekenen, schilderen, edelsmeden, boetseren, beeldhouwen en brons gieten heeft zij op een groot aantal locaties in Nederland en daarbuiten, verzorgd en gegeven. http://www.lijnart.nl/

Deze tweedaagse, volledig verzorgde, creatieve workshop maakt een bezoek aan Frankrijk tot een onvergetelijke ervaring. Individueel of in een groep. Het prachtige landschap van de Haute Marne met haar bossen, glooiende hellingen en uitgestrekte weiden bieden de onmisbare ingrediënten voor een tweetal dagen creatief bezig zijn en op die manier te onthaasten.

De workshops werken toe naar een gereed werk op de tweede dag, bedoeld om een werkstuk mee huiswaarts te nemen als herinnering aan het verblijf.

Enkel de workshop boetseren in was is onderdeel van het laten gieten in brons van het werkstuk.   Dit gieten wordt uitgevoerd door bronsgieters waarmee Marjolijn Janszen in heel veel jaren een goede relatie heeft opgebouwd. De kosten van het brons gieten, stoken, afwerken en patineren worden apart afgerekend naar verbruik. Uiteraard worden van te voren de kosten hiervoor vermeldt. Het werkstuk kan later bezorgd of afgehaald worden in Nederland nadat dit proces is afgerond.

Omschrijving van dit complete arrangement:

Dag van aankomst in Dommartin-le-Saint-Père, ontvangst met een  welkomstdrankje. Betrekken van de kamer en mogelijkheid om de benen te strekken na de autorit, door het maken van een wandeling in en om het dorp, met een beschreven wandelroute. Om ongeveer 19:30 uur wordt een driegangen diner geserveerd. Na een welverdiende nachtrust, ontbijt en dan op stap naar de workshoplocatie.

Aldaar rond 10:00 uur begint de eerste dag met kennismaken en uitleg over de inhoud en werkwijze. Direct daarna aan de slag met het creatieve proces. Gedurende de hele dag is er begeleiding. Naast koffie en thee zal, tussen de middag, een heerlijke lunch worden geserveerd. Omstreeks 16:00 uur wordt de eerste dag afgerond met een drankje naar keuze: biertje, glas fris of een goed glas wijn!

Daarna is de keuze: terug naar Les-Hirondelles in Dommartin te gaan en lekker te ontspannen: In de hottub? Of op eigen gelegenheid nog een tochtje in de mooie omgeving te maken b.v. bezoek aan het Lac du Der. Het driegangen diner zal wederom rond 19:30 uur aanvangen..

De tweede dag begint vanzelfsprekend weer met een heerlijk ontbijtje en tochtje naar Sauvage-Magny waar de rest van de dag wordt doorgewerkt, kort onderbroken door een lunch. Rond 16.00 uur wordt onder het genot van een drankje de workshop afgerond. ’s Avonds staat er weer een heerlijk driegangen menu op de kaart en kunnen ervaringen met tafelgenoten worden gedeeld.

De volgende ochtend eindigt het arrangement maar dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat het verblijf ten einde is. Vòòr de workshopdagen en erna bestaat er de mogelijkheid om één of meerdere dagen bij te boeken en de omgeving met zijn stadjes, Champagnehuizen en natuur te bezoeken.