Dagje uit

Euro Disney of Parijs bezoeken: op twee en een half uur rijden 
   
Nigloland, attractiepark dagje uit met kinderen tot 12 jaar

plan du parc

Wellness

thermalisme_bourbonne.JPG          

Het kuurcentrum van Bourbonne-les-Bains ligt in een ongerepte natuur bij de bronnen van de Maas, aan de grens met Lorraine, de Franche-Comté en Bourgogne.

De kleipakkingen zijn gebaseerd op leem uit de omgeving, gemengd met bronwater. Een kleipakking versterkt de werking van het bronwater door directe opname via de huid en vermindert spierkrampen.

Baden in bronwater werkt ontspannend. Het watermassagebad is zeer in trek bij kuurgasten: in 20 minuten wordt het hele lichaam gekneed en gemasseerd in warm water.

Het stoombad (hammam) ligt vlak boven de Romeinse put en vangt de edelgassen en dampen van het bronwater op, die onmiddellijk door de longen opgenomen worden.

PARC ANIMALIER : LA BANNIE

Bourbonne_les_Bains_La_Bannie_6.JPG     Bourbonne_les_Bains_La_Bannie(31).JPG

Dit dierenpark van 102 hectare, met alleen maar dieren uit de plaatselijke fauna, ligt op nog geen 3 kilometer van het centrum van Bourbonne-les-Bains. Herten, everzwijnen, damherten, maar ook dwerggeiten, leven er in alle vrijheid. Diverse soorten fazanten, pauwen, duiven en eenden houden elkaar gezelschap in een grote volière. Middenin het park: speeltuintje, picknickplaats met barbecues.