Het Huis

SONY DSCOnderweg in 2009 reden we door Dommartin-le-Saint-Père en zagen we een bord ‘a vendre’ (te koop) hangen: we stapten uit. Een van de franse eigenaren zag ons stoppen: hij gaf spontaan een rondleiding. We werden ter plekke verliefd en…….in juli 2010 werden wij de trotse eigenaren.

 

Inmiddels hebben wij ons eigen gezicht aan het huis gegeven. de voorkant van het huis

Een groot huis met een woonoppervlakte van maar liefst 240 m² en een heleboel bijgebouwen.

 

 

Algemeen: Het huis staat op een perceel van ruim 2300 meter en ligt toch in de kern van het dorp. In de voortuin kunnen auto’s op eigen terrein geparkeerd worden. Ook in de rechts naast gelegen schuur kunnen naast houtopslag en werkplaats nog eens 2 auto’s geparkeerd worden.
achtertuin met terassen en tub Achter het huis is een traditioneel ommuurde tuin van 100 m lengte, gedeeltelijk ingericht als boomgaard, moestuin-hoek en bij het huis een binnenplaats alwaar zich diverse zitplekjes bevinden en een luxe tub welke door moderne techniek, voor gasten altijd gebruiksklaar staat op 37 Frankrijk15Celsius. (gratis!).

In de zomer wordt op het grasveld een opblaaszwembad gezet met een doorsnede van 5 meter.

gang

Op de begane grond uiteraard de entree,

woonkeuken keuken

 

 

 

 

salonsalon

eetkamer 1eetkamer

 

 

 

 

De eerste verdieping heeft vier ruime slaapkamers welke middels de lange overloop te bereiken zijn. De zolder op de tweede verdieping is -op één afgetimmerd kamertje na- een grote open ruimte waar de oude balken in hun volle glorie zichtbaar zijn.

kelder

Het huis is geheel onderkelderd met prachtige gewelven en ademt historie. De bijgebouwen zijn niet allemaal bruikbaar maar krijgen mogelijk in de toekomst nog een functie.

huis door achterpoort

 

 

Ondanks dat het huis midden in het dorpje ligt heeft het behoorlijk wat grond: een achtertuin van maar liefst 100 meter lengte!

 

 

serre achtertuin 2Achter het huis is een geweldige binnenplaats waar het goed toeven is. Hier staat ook een luxe tub, gebruiksklaar op 37 graden om heerlijk te relaxen.

 

 

 

 

 

Onze hond Fenna geniet eveneens van het franse hondenleven!

 

 

 

 

De Gastenkamers bevinden zich op de eerste verdieping.

Kamer 1
Kamer 1
Kamer 2
Kamer 2
Kamer 3
Kamer 3
Kamer 4
Kamer 4